Hello world!

                        

Tocmai ce am terminat de încarcat site-ul Word Press și mă gândeam la ce titlu ar fi indicat să aibă primul meu post… Și mai departe m-am întrebat oare ce se întâmplă dacă îl las chiar pe ăsta pus automat cu „Hello world!” și pentru că n-am găsit niciun motiv bun pentru care să-l înlătur m-am decis să îl păstrez… Așa că, Hello world! (Daaa.. știu.. o să-mi spui că ar trebui să fiu mai creativ decât o aplicație software banala… dar poate că totuși nu sunt);

Anyway, și acum să trecem la treabă: cică specialiștii (în care bineînțeles că se includ și nelipsiții cercetători britanici) au constatat că, simplul fapt că ne imaginăm o anumită situație care se petrece în prezent sau în viitor generează în subconștient un soi de mecanisme, emoții și procese, care sunt foarte apropiate de cele care ar avea loc dacă situația respectivă s-ar întâmpla în realitate. Partea și mai tare e că, teoretic, cu cât reușești mai bine să te asociezi momentului de visare respectiv, poți ajunge chiar să transmiți/declanșezi în subconștient exact aceleași efecte. Poate că te întrebi acum … ce naiba mai e și prostia asta??? Cum adică să obțin aceleași efecte? Adică dacă visez sau îmi imaginez ceva suficient de bine, pot obține aceleași trăiri ca și cum situația respectivă s-ar întâmpla în realitate? Ei bine… da! Fix așa și este 🙂 Se pare că subconștientul nu prea poate face deosebire între situații imaginate și situații reale (deosebirea o face doar rațiunea, adică emisfera stângă). Deci chiar dacă rațional nu ți se pare așa, dacă emoția momentului imaginat e suficient de puternică, în subconștient lucrurile se petrec cam la fel. Bine, bine… și acum poate te întrebi ce importanță are treaba asta cu subconștientul, din moment ce rațional știi diferența. Ei bine… are foarte mare importanță sau chiar cea mai mare importanță. Subconștientul nostru este cel care ne modelează efectiv viața, prin faptul că de acolo pleacă tot ceea ce ține de propria persoană, de la cum privim lumea și cum ne purtăm cu ceilalți, până la cum ținem pixul în mână sau cum desenăm un copac. Practic, subconștientul este motorul generator al ceea ce suntem fiecare dintre noi.

Daca te-ai regăsit vreodată în situația în care nu știai ce sa faci, pentru că ceea ce simțeai era una și ceea ce gândeai rațional era alta, sau dacă ai decis rațional deși nu simțeai la fel, înseamnă că știi deja puterea subconștientului.

Și dacă lucrurile stau așa, atunci ce ne împiedică să adunăm în subconștient emoții și trăiri pozitive care la rândul lor ne vor ajuta în viața de zi cu zi mai mult decât ne dăm noi seama? Ce ne împiedică să visăm la lucruri mai bune? la o viață mai bună? la o lume mai bună sau la orice care ne face pur și simplu să ne simțim bine… să fim mai veseli… să fim mai buni… să fim mai fericiți?! Prin vise ne putem elibera, ne putem dezvolta, ne putem refugia la nevoie sau ne putem activa resurse interioare extraordinare. Prin vise, cerem Universului să ne dea ceea ce visăm, ajungând astfel mai aproape de fericirea individuală, pe care și-o dorește fiecare.

Și despre asta vom mai continua să vorbim și în posturile următoare. Până atunci însă, închei cu un citat care sper să îți placă și să te facă încă și mai mult să visezi la ceea ce îți dorești.

Visează vise îndrăzneţe, şi aşa cum visezi, aşa vei deveni (James Allen)

Keep dreaming!

R.