Incursiune în timp și vise…

Dintotdeauna, poveștile copilăriei le-au oferit celor mici, o lume fantastică și plină de personaje fabuloase. Prin urmare, încă de mici, am visat alături de prinți și prințese, cu tot alaiul lor de basm, într-o lume numai a noastră, cu visele și speranțele ei. Au avut grijă de asta, bunicii noștri, Fratii Grimm, Ispirescu, Creangă, Andersen și alți nenumărați făuritori de vise.

În ochii copilăriei totul este posibil, dar de multe ori am auzit zicându-se că: “nu tot ce zboară se manâncă”. Cu toate acestea visele au continuat să ne anime și să ne fie loc de liniște și refugiu împreună cu trecerea anilor și a acumulărilor pe care le dobândim. Am fost pe rând căutători de comori alături de R. L. Stevenson, cu Moby-Dick am fost vânător de balene, cu Karl May am luptat alături de indienii apași, nemaivorbind ce bine m-am simțit alături de celebrele personaje ale lui Jules Verne, fiind chiar Căpitan la 15 ani. Credeam că romanele lui îmi erau dedicate numai mie, fără să știu că ele aprindeau imaginația tuturor copiilor lumii. Mai târziu am fost detectiv alături de Sherlock Holmes. Am călătorit fraudulos cu submarinul Dox, am zburat De la Pămint la Lună, am facut o Călătorie în centrul Pământului și am fost alături de Căpitanul Nemo in 20.000 de leghe sub mări. Am visat cu Wells să fiu invizibil ca să pot îndrepta necazurile unor oameni, fără a-mi declina identitatea.

Plăcerea de a visa e aici în mine și la vârsta destul de respectabilă pe care o am, ea încă face parte din viața mea și nu cred și nici nu vreau să o separ de mine. Am visat cu ochii larg deschiși la care am primit remarca dură: ”Trezeste-te, nu mai visa!”. Visez, visez, visez, într-o veselie. Stai! Uite că nu sunt singur. Alături de mine mai zăresc pe Eminescu, Homer, Columb, Copernic, da Vinci, Dumas și lista ar putea continua cu multe, multe alte nume de rezonanță. Am fost chiar îndrăgostit de Cleopatra. Sper ca Marc Antoniu sau Caesar să nu fie geloși pe mine.

Socotesc însă că cele mai frumoase vise care ne-au fost furnizate au fost cele marca Hollywood. Desenele animate ale lui Disney au fost doar începutul, ele continuând cu multe filme artistice de excepție vizionate de-a lungul anilor.

Ei au știut că povestea trebuie să continue, iar filmele nu sunt altceva decât propriile noastre dorințe împletite cu imaginea răsturnată a realității. Având ingredientele necesare, acești fachiri ai artei ne-au facut să visăm cu ochii deschiși pe ecran și am simțit transmisă emoția firească și umană a personajelor interpretate de grandioși actori. Visele mă poartă pe orice paralelă a lumii, în orice loc de pe pamânt, ele nu pot fi nicicum oprite și nu am văzut pe vreun incurabil visător amendat pentru visele lui. Ele n-au făcut rău nimănui, ba chiar au facut bine celor catalogați a fi cu capul în nori. Așadar, concluzionez cu toată sinceritatea: visați și iar visați și nu este exclus ca într-o bună zi, de luni sau oricare ar fi ea visele să vi se îndeplinească. Vă iubesc și vă astept în inima mea mare cât tot Universul.

All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (Walt Disney)”

A.

2 thoughts on “Incursiune în timp și vise…

  1. Uitandu-ma pe netul romanesc iata ca am gasit pe pagina
    dvs.. Trebuie sa apreciez ca sunt placut surprins de calitatea informatiilor
    de pe aceasta pagina si va doresc cat mai mult succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.